на живо

Боксът ни с още една квота за Игрите в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)

Рами Киуан мачка, съдии отрязаха главата на Злати Чуканова

Боксът ни с още една квота за Игрите в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)

Рами Киуан ще участва на олимпийските игри в Париж! Страхотно представяне, гарнирано с нова убедителна победа осигури квота на национала ни за френската столица през лятото.

Той извоюва мястото си на ринга на най-големия спортен форум, след като спечели 1/4-финалния си мач в кат. до 71 кг от квалификациите в Бусто Арсицио.

Рами показа пълния си потенциал в битката с бронзовия медалист от световното първенство в Ташкент – Вандерсон де Оливейра (Браз).

Двубоят бе много тежък, като българинът успя да наложи стила си с много движение и игра от дистанция. Бразилецът търсеше повече единични и тежки попадения, но защитата на Киуан бе почти непробиваема и го изведе до успех с 4:1.

Рами изкова аванс от 3:1 съдийски гласа след първите два рунда. Това накара съперникът му да рискува още повече в третата част и позволи на националът ни да контрира отлично и да вземе своето.

Победата означава дебют на 23-годишния Рами Киуан на олимпийските игри в Париж през лятото.

Той е четвъртият ни боксьор, който си гарантира място във френската столица до момента. Преди него това направиха Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57).

Съдийско решение спря Злати Чуканова от заслужена квота. Националката ни изигра страхотен мач срещу Айра Вийегас, но това не бе достатъчно, за да вземе победа в кат. до 50 кг.

Въпреки че бе по-добрата от двете, родната представителка напусна ринга с поражение с 0:5 (28-29, 28-28, 28-28, 28-29, 28-28) гласа. Трима от съдиите дадоха равенство, но с предпочитание в посока азиатката.

Злати преследваше съперничката си из целия ринг, докато представителката на Филипините търсеше предимно контра игра, често използвайки нечисти прийоми. Съдиите обаче не видяха толкова чистите удари на Чуканова и тя изостана в картите при 18:19 след първите два рунда, като Вийегас бе санкционирана с една точка.

Така дойде третата част, в която Злати остави сърцето си на ринга. Тя даде максимума от себе си и прати съперничката си в нокдаун минута преди края. Развой, който трябваше да е достатъчен, за да я изведе към победата. За съжаление обаче не така мислеха съдиите край ринга.

Пред българката има още един шанс, през месец май в Тайланд, когато е втората квалификация за Игрите във френската столица.