на живо

Даниел Асенов отново на ринга и с нова мотивация (ВИДЕО)

Шесткратният европейски шампион се завръща, след като стана баща

Даниел Асенов отново на ринга и с нова мотивация (ВИДЕО)
 

Шесткратният европейски шампион по бокс Даниел Асенов се завръща, след като стана баща. Неговият наследник се казва Пани.

Боксьорът в категория до 51 килограма се надява синът му да послужи за мотивация, както при европейския шампион Ангел Русев, който триумфира на европейското първенство по вдигането на тежсти при 55-килограмовите в Ереван.  

Аз доста време не съм участвал в такъв голям форум. Вече една година мина от последното европейско първенство. Със сигурност ще е доста напрежение, но се радвам, че отново ще имам честта да защитавам България. Ще дам всичко от себе си. Ако нямам жаждата да се боря, аз няма да бъда там, така че ще дам всичко от себе си

Със сигурност започваш да мислиш по един коренно различен начин, но се радвам и това ме мотивира. Затова ще се раздам повече, защото знам, че има бъдеще след мен, което трябва да го насочвам с правилните примери.  Всичко, което спечеля, ще го посветя на малкия ми син, така че просто предстоят едни добри резултати, за да може да се гордее с мен и да му дам правилния пример. Стискам палци това да е правилната насока, защото детето много мотивира. Както знаете, Ангел направи голям фурор отново. Дано да го последвам“. Отбеляза Асенов.

Последният медалист на България от световно първенство Радослав Панталеев се завръща от контузия. Страната ни ще бъде представлявана от 10 боксьори на шампионата на планетата в Узбекистан, като именно с бронзовия медалист от Екатеринбург са свързани големите надежди за отличие.

Аз не съм направил някакво отсъствие, защото голямо състезание не съм пропуснал. Бях и контузен, затова и отсъствах на 2-3 лагера. Няколко месеца бях в бокса. Сега съм тук и се чувствам добре. Да благодаря на Господ, аз съм добре. Възстанових се много бързо и нямам никакви проблеми.