на живо

Еди Хърн за Фюри: Говори глупости, за да отнеме от интереса към Джошуа

Ей Джей ще нокаутира Усик следващата седмица, надъхан е агентът

Getty Images

Еди Хърн нападна Тайсън Фюри заради повторното му пенсиониране. Промоутърът вярва, че Циганския барон се опитва да влезе в новините, само защото Антъни Джошуа скоро отново ще се качи на ринга.

Агентът на Ей Джей смята, че Фюри иска да измести фокуса от реванша между Джошуа и Александър Усик, който е насрочен за 20 август в Джеда. Британецът загуби първата битка срещу украинеца с единодушно съдийско решение през септември миналата година и се надяваше Фюри да се бие с победителя от реванша.

Снимка: Reuters

Преди дни притежателят на пояса на WBC каза, че е възможно да се бие с Дерек Чисора, но навръх 34-ия си рожден ден направи завой, обявявайки, че слага край на кариерата си.

Пред iFL TV Хърн заяви: "Трябва да е много несигурен, за да го обявява отново. Всеки пък, когато Ей Джей се бие, той прави това. Той сяда и си казва: Ще започна да говоря големи глупости, за да отнема от интереса към Джошуа. Нали се самообявяваш за номер 1 в тежката категория. Тогава какво те притеснява Антъни?", запита Хърн и продължи: "Фюри не искал пари и не се интересувал от пари. След това иска половин милиард. Постоянно си противоречи. Нека видим как Ей Джей нокаутира Усик следващата седмица и след това ще дойде за Тайсън", допълни той.

Снимка: Reuters

Фюри, който направи своя дебют през 2008 г., има запомнящи се победи над Владимир Кличко и Дионтей Уайлдър, като рекордът му в момента е 32 победи, едно равенство и нито едно поражение.