на живо

На 10 000 км от родината: Как гласуваха братя Пулеви? (ВИДЕО)

Едва кацнали във Вегас, Кубрат и Тервел се отправиха към урните

Докато някои не намериха време и смисъл да отидат до кварталното училище да гласуват, Кубрат и Тервел Пулеви дадоха пример за обществена отговорност на повече от 10 000 км разстояние.

Братята са в Лас Вегас от два дни, но вчера, без да търсят оправдание с умора, часова разлика у недоспиване, двамата упражниха правото си на глас по повод изборите за 49-ия парламент на България.

Братя Пулеви гласуваха машинно в Лас Вегас, а това стана ясно от официалния профил на Кубрат в Instagram. Самият той изрази недоумението си от връщането на хартиеното гласуване.

Двамата се намират на американска земя, тъй като само след 10 дни Тервел ще се завърне на професионалния ринг след близо година пауза. Българинът ще се изправи в битка срещу Джоел Шоджгрийн на 13 април в Коста Меса, Калифорния.

Мачът ще е 8-рундов, а това ще бъде вторият път, в който малкият Пулев ще се бие на същото място. Преди 4 години той надви друг американец - Мич Уилямс със съдийско решение.

Както винаги, неотлъчно до него ще бъде Кубрат, който и този път ще подкрепи своя брат в професионалния му път. За последно Тервел бе на ринга на 15 май 2022 година, когато допусна първа загуба в своята кариера, след като отстъпи по точки на бившия световен шампион Сергей Ковальов на галата в Лос Анджелис.

Досега българинът може да се похвали с 16 победи, 13 от които с нокаут. От своя страна американският здравеняк Шоджгрийн има на сметката си 14 успеха и 4 загуби.