на живо

Радо Росенов на победа от медал на европейското (ОБНОВЕНО)

Пусна кръв на уелсец в зала "София"

БФБокс
 

Радослав Росенов се класира за 1/4-финалите на европейското първенство по бокс за мъже и жени (U23).

Националът ни, който участва на олимпийските игри в Париж 2024, зарадва публиката в зала "София" с нова красива победа. При 60-килограмовите той се справи с представителя на Уелс Оуен Харис-Алън с 5:0 съдийски гласа.

Росенов бе категоричен в първите два рунда, които спечели много убедително и дори пусна кръв на съперника, което бе напълно достатъчно за крайния успех.

Така 20-годишният русенец се доближи на стъпка от медалите в София.

 

От отличие го дели Руслан Гадиров (Азер). Мачът им е предвиден за 16 октомври.

Снимка: БФБокс

Уилиам Чолов и Румен Руменов също се поздравиха с успехи. И двамата се класираха за 1/4-финалите на Евро 2024 и са на по един успех от възможността да спечелят минимум бронзови медали.

При 75-килограмовите Чолов срази арменеца Гарик Антаносян. Националът ни изигра много добър мач и още в първия рунд изпрати съперника си на два пъти в нокдаун. На 16 октомври Уилиам ще срещне Грега Райнер (Слвн) за място на полуфиналите.

 

В кат. до 67 кг Руменов се хвърли в много здрава битка срещу ирландеца Люк Хол и в крайна сметка спечели с 3:2 гласа. Следващият му съперник ще бъде сърбина Филип Джида.

Снимка: БФБокс

В понеделник (14 октомври) на ринга в зала "София" ще се качат Красимир Джуров (63.5 кг), Благовест Неделчев (71 кг), Мирослав Димитров (80 кг) ш Микита Горбатенко (86 кг).