на живо

Трагедията, за която никой не знаеше: Фюри загубил дете ден преди боя с Усик

"Налага се физически да родиш мъртво дете, докато си сама, а съпругът ти е в чужда държава"

 

На 21 декември 2024 г. в Рияд ще се проведе реваншът между Олександър Усик и Тайсън Фюри в Рияд. Тази битка се очаква с нетърпение от феновете на бокса по целия свят.

Пресконференцията, посветена на това събитие, обаче неочаквано се превърна в разкритие, което шокира всички.

Британецът сподели личната си трагедия, случила се ден преди първата им битка. Емоциите, които се криеха зад строгата визия, вляха допълнително напрежение преди предстоящия сблъсък.

36-годишният Фюри загуби короната си на WBC с разделено съдийско решение през май, когато Усик стана първият абсолютен шампион в тежка категория от 25 години насам.

 

Пресконференцията, проведена в историческата сграда на Guildhall, изглеждаше като излязла направо от сценарий на комедийно шоу. Усик реши да изненада всички, като се появи в образа на Hitman, популярен герой от видеоигри.

Снимка: Getty Image

Той помоли британецa да даде автограф на снимка, на която Фюри е ударен в лицето по време на първия двубой между двамата.

Украинецът се появи в залата с песента "Аве Мария" на Франц Шуберт, която е използвана именно във видеоиграта Hitman. Изборът на Фюри бе доста интересен - мелодията на "Барби Гърл".

На масата първоначално всичко изглеждаше спокойно – без празни приказки и гръмки изказвания.

Но в един момент Тайсън Фюри шокира всички с разкритието си. Оказва се, че ден преди първата им битка през май 2024 г. той е загубил детето си. Съпругата му Парис, бременна в шестия месец, претърпяла спонтанен аборт и той не е бил до нея.

Снимка: Getty Image

"Никога не казвайте никога... Имам само седем. Тя носеше още едно, но го загуби онзи петък преди битката, което беше доста гадно. Тя беше в шестия месец. Не говорим за леко помятане в самото начало. Налага се физически да родиш мъртво дете, докато си сама, а съпругът ти е в чужда държава. Да го преживееш сама съвсем не е добре. Не можех да съм с нея в онзи момент. Това ми тежи. С тази жена съм по-дълго, отколкото съм бил без нея, затова е трудно да приема, че трябваше да съм далеч по онова време", сподели Циганския барон.

Този удар върху емоционалното състояние на британеца вероятно беше причината да му липсва само една точка, за да победи Усик. Сега, след като се отърва от призраците на миналото, Фюри възнамерява да си отмъсти.

 

Тайсън е откровен, че това е едно от най-трудните изпитания в живота му.

"Този ​​път трябва да бъда малко по-концентриран и по-умен", отбеляза Фюри, без да крие решимостта си. Въпреки миналото поражение, той няма да променя радикално тактиката си, но планира да подобри концентрацията си и да "добави малко агресия".

Снимка: Getty Image

Трагедията на Фюри преди първата му битка добавя специална емоционална тежест, но ще има ли той сили да се справи с нея и да излезе победител? Или хладнокръвният Усик отново ще бъде една крачка напред? Всичко ще се реши на ринга. Не остана много за чакане.

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK