на живо

Драма в Байерн: Тухел сменя Нагелсман

Треньорска рокада в редиците на баварците

Сериозни трус настъпи в лагера на Баейрн Мюнхен. Германците са на път да предприемат треньорска рокада, съобщават редица европейски издания, включително и трансферният експерт Фабрицио Романо. Информацията гласи, че на пейката на баварците в близко бъдеще няма да бъде Юлиан Нагелсман.

От "Билд" и "Скай спорт" потвърдиха случващото се, че германецът е бил уволнен, а информацията трябва да стане факт съвсем скоро. Наставникът застана начело на тима от Мюнхен през 2021 година, като причина за неговото освобождаване се посочва представянето на мюнхенци в Бундеслигата, където са на второ място след Борусия Дортмунд. Треньорът имаше договор до 2026 г., но той ще бъде прекратен. 

Под ръководството на 35-годишния специалист баварците завоюваха две титли в елита на Германия. Преди това той водеше Лайпциг и Хофенхайм.

На мястото на Нагелсман ще бъде назначен неговият сънародник Томас Тухел. Германецът е без работа от няколко месеца, но според информацията той е впечатлил шефовете на Байерн с плановете си за бъдещето.

За последно 35-годишният треньор бе водеше Челси, където бе уволнен в началото на септември миналата година. Досега Тухел е бил наставник още на втория отбор на Аугсбург, Майнц 05, Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен.