на живо

Епизод 13: 142 трофея на крака пред bTV (ВИДЕО)

Или как изглежда денят, в който се сбъдва футболната ти мечта

 

"Има дни, има дни, в които ти върви..."

Да, това е онази песен, но с обратен знак. А текстът пасва съвършено за екипа на bTV в навечерието на големия финал в Шампионската лига.

Ако случайно падате от Марс - Борусия Дортмунд и Реал Мадрид ще оспорват най-жадувания трофей в клубния футбол в събота вечерта на "Уембли". А зрелището започва в 20:30 ч. по bTV Action.

Снимка: Миряна Мирочник
Да избереш събитие от богатата програма на УЕФА в дните преди мача не е никак лесна задача. Изкушенията са твърде много, а и никога не можеш да предвидиш какво те чака зад ъгъла.

Е, този път изборът ни беше предопределен. Сред заявените имена в мини турнир на легендите е Димитър Бербатов.

Снимка: Миряна Мирочник

Точно за тази проява, привлякла хиляди фенове, обаче са необходими специални допълнителни акредитации. Не разполагаме с тях, но компенсираме с цяла тенджера ентусиазъм и щипка балкански тарикатлък.

 

Не питайте как, но се озоваваме на най-стратегическата позиция. Пред Калоян Кюркчиев спира и говори българската гордост Бербатов. Но се оказва, че това е само началото.

Снимка: Миряна Мирочник

Един след друг пред микрофона на bTV спират още и още икони на футболната игра. Световни и европейски шампиони, носители на "Златни топки", покорили Шампионската лига и с безброй други титли и купи... Марко Матераци (16 големи трофея), Кафу (21), Кака (11), Луиш Фиго (23), Рууд Гулит (18), Роберто Карлуш (23), Мичел Салгадо (12), Джо Коул (9)... Като добавим и деветте на Бербатов, общият брой на трофеите на тези гиганти е 142!

Снимка: Миряна Мирочник

А за капак всеки от тях с охота откликва на молбата ни и оставя безценния си автограф върху нашата топка. Онази топка, която потегли съвсем девствена откъм преживявания само два дни по-рано от София...

И докато още осъзнаваме какво се е случило, бързо се придвижваме обратно към "Уембли". За включването ни в централната новинарска емисия разполагаме с позиция край терена. Там е и купата. Онази купа с ушите.

Снимка: Миряна Мирочник

И понеже това е от дните, в които ни върви, се случва още нещо изключително. Миг преди Калоян да заговори, на метър пред камерата на Петър Джанаваров се озовават звездите на Реал... Съвпадение, което не можеш да купиш и с всичките пари на света.

Лука Модрич, Тони Кроос и останалите хвърлят по един бърз жаден поглед към трофея. Трофей, който може да се озове за 16-и път на "Сантяго Бернабеу".

Това е тяхната футболна мечта. А нашата вече е сбъдната!