на живо

Синът на Марадона: Баща ми щеше да е фен на този Наполи

Когато футболистите на Барселона видят статуята на баща ми, ще осъзнаят къде се намират, каза Диего-младши

Синът на Марадона: Баща ми щеше да е фен на този Наполи

Диего Армандо Марадона Синагра е роден в Неапол през 1986 г. Той е единственият италиански син на Диего Марадона, резултат от връзката му с Кристина Синагра в неаполитанската епоха на Дон Диего.

Младши говори от италианския град пред Marca. В Неалоп днес Барселона гостува на партенопеите в първи 1/8-финал от Шампионската лига. Два от бившите отбори на великия нападател, който почина на 25 ноември 2020 г. Мачът може да гледате пряко в ефира на bTV Action от 22:00 ч.

"Истината е, че отборите не са в добра форма. Наполи се справя зле, но тази Барса не е онази от миналото - с Шави, Иниеста... Ще бъде много равностоен мач. Все може да се бори с тази Барселона. Те имат повече история в Европа и тя тежи", каза Диего-младши.

Той смята, че новият треньор на Наполи – Франческо Калцона, може да даде нещо положително на отбора. "Виждам добре промяната. Никога не съм харесвал идеите на Мадзари. Калцона свърши добра работа в Словакия, както и в Наполи като асистент и вярвам на неговия футбол. Вярвам в новия треньор."

Въпреки че семейството му има огромна история с двата клуба, Диего най-вероятно няма да присъства на мача. Адвокатите на митичния аржентинец водят съдебна битка с президента на клуба Де Лаурентис във връзка със собствеността на марката на Марадона.

"Баща ми щеше да хареса този мач. Сигурен съм, че щеше да бъде фен на този Наполи. Той изживя добър период в Барселона, но не може да се сравни с историята му тук, в Италия. Там той сгреши, скара се с президента, а тук е Бог.

Снимка: Getty Images

Отношенията му с хората в Неапол бяха много по-добри. Когато футболистите на Барселона видят статуята на баща ми вътре, ще осъзнаят колко невероятен е този стадион.

Иначе харесвам идеите на Шави и го харесвам като треньор, въпреки че този сезон нямаше късмет и трябва да напусне. Липсваше му късмет.

Наистина ми харесва начинът, по който работи и съм научил много от него от разстояние“, допълвайки, че трудно би сравнил треньорската си кариера с тази на Шави и баща си: "Да повторя това, което направи баща ми, е невъзможно, а да повторя това, което стори Шави, е малко по-възможно, но все пак е трудно.

Но аз мисля, че Шави ще има добра кариера извън Барселона. Ще се освободи от тежестта, която носи като легенда на Барселона и като фен на тима. Понякога сърцето ти работи срещу теб. Разсъждаваш като фен, а не като треньор. Пожелавам му всичко най-добро и мисля, че и баща ми би мислил по същия начин", завърши Синагра.