на живо

Героите на Олимпиакос пред bTV: Защо да не триумфираме и в Лига Европа? (ВИДЕО)

Вижте какво казаха шампионите на Лигата на конференциите

Reuters
 

Щастливи, доволни и изпълнени с желание за нови успехи. Усмихнатите шампиони от Лигата на конференциите - футболистите на Олимпиакос, не крият своите амбиции за още успехи. 

Тимът победи Фиорентина с гол в 116-ата минута на финала в Атина и постигна нещо историческо - първи трофей за гръцки тим от европейските клубни турнири!

"Когато започвахме участието си в турнира, знаехме, че ще е много трудно да го спечелим. С течение на мачовете и особено елиминациите, станахме много уверени. Чувствахме се добре и на четвъртфиналите реално осъзнахме колко близо сме до финала. А да играем у дома, чувството е страхотно", сподели специално за bTV Андре Орта. 

Футболистите отдадоха значимото и на треньора си Хосе Луис Мендилибар.

 

"Той смени атмосферата. На тренировките имаше много настроение, шегувахме се помежду си. Отношенията ни се подобриха и се сближихме като отбор", сподели Андреас Нтой.

"Той дойде със своите знания и самочувствие и ни накара да повярваме в себе си. Нещо, което мисля, че преди това ни липсваше.", добави Йоргос Масурас.

"Трябва да преследваме мечтите си. Никога не трябва да се отказваме. Следвахме този начин на мислене през цялата тази кампания. Трябва да имаме самочувствие и смелост да продължим да мечтаем. Това ще ни помогне да развиваме като футболисти и като клуб в европейските турнири", добави той.