на живо

Арестуваха един от охранителите на семейство Шумахер. Изнудвал ги!

Той е част от схемата, по която вече има двама задържани

Getty Images
 

Един от охранителите на семейството на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер беше арестуван от властите в Германия. 

Става дума за 52-годишен охранител на семейството, който е изнудвал жената и децата на пилота, твърдейки, че има снимки на Шумахер. 

Прокуратурата в Германия го посочи за "мозъка" зад схемата, заради която преди няколко седмици в ареста попаднаха двама души - 53-годишният Йълмаз Т. и 30-годишния му син. 

Снимка: Getty Images

Те твърдели, че имат снимки на пилота след инцидента през 2013 г. Тогава Шумахер падна и си удари главата по време на ски ваканция. Знае се, че състоянието му е тежко, но близките му са решили да го държат в изолация и рядко да съобщават новини за здравето му. Именно това предизвиква големия интерес на недоброжелатели. 

 

Изнудвачите казали на семейството, че е по-добре снимките да не видят бял свят. Те са влезли в контакт с близките на Шумахер, като дори са показали част от кадрите. 

Снимка: Getty Images

През 2017 г. мъж заплаши децата на пилота и поиска 900 000 евро. Тогава полицията успя да задържи 25-годишния изнудвач, след като той предостави на семейството имейл и сметка, по която да преведат парите. 

Снимка: Getty Images