на живо

"Здрави и силни": Белчо Христов: Диетата е хапване, а не глад (ВИДЕО)

С три хранения на ден няма да постигнете промяна, съветва специалистът в епизод 2 на новата ни рубрика

"Здрави и силни": Белчо Христов: Диетата е хапване, а не глад (ВИДЕО)

Храната – тази всемогъща сила. Много дълго време отнема на човек да осъзнае, че без да следва балансиран режим, никакви тренировки не биха му помогнали да изглежда добре.

Хранителните режими обаче напоследък валят повече от снега в България: разни анонимни „специалисти“ зариват интернет пространството със съвети и поощряват лекомислено всеки, който желае да промени себе си, просто да си препише от google нечия програма.

В епизод 2 на видео поредицата „Здрави и силни с Белчо Христов“ ви даваме отговори на най-важните въпроси по пътя на изграждане на хранителните ви навици.

„Без планиране – диетата ми е обречена на крах. Но диетата означава хапване, а не глад“, категоричен е Белчо Христов, който разкрива, че да са напазарува за цялата седмица му отнема един час време в хипермаркет. А след това, още час време, в който да приготви храната си за 2-3 дни напред.

„Всяка седмица си планирам точно два пъти по един час – първо да си напазарувам, каквото искам да има в хладилника ми. И второ, за да си сготвя. Това е въпрос на дисциплина и на организиране на времето“, убеден е специалистът по клетъчно хранене и кардио фитнес тренировки.

Според Белчо Христов, за да постигнем видими резултати и да настъпи желаната от нас промяна, задължително трябва да излезем от „нормата“ за трите хранения на ден. Те просто не са достатъчни:

„За да забързаме метаболизма и обмяната на веществата са ни необходими четири хранения на ден, от тях три са основни. Но с три хранения на ден забравете за резултатите.“

Единственото, което Белчо приготвя всяка сутрин за себе си, това е закуската: вкусна палачинка от яйчен белтък и фини овесени ядки. Гарнира я със специален шоколад от какао и лешници. И малко плодове: „Отнема ми точно 5 минути за да я опека на предварително загрят тиган.“

Порцията и грамажа са строго индивидуални – още едно доказателство, че диетите, преписани от интернет са пагубни:

„За жените закуската с тази палачинка не бива да надхвърля 350-400 грама, а при мъжете 500 грама. След 3-4 часа трябва да огладнеем приятно отново и тогава следва хранене две за деня.“

Ако вие сте пропуснали епизод 1 на "Здрави и силни с Белчо Христов" може да го изгледате тук:

Ако вие имате конкретни въпроси към Белчо Христов може да ги отправяте директно на мейл [email protected], а още задълбочени теми по всички въпроси, касаещи здравето и тренировките може да откриете на сайта www.belchohristov.com.