на живо

Безумните допинг оправдания: Секс 4 пъти за една нощ и гълъбов пай

Какво ли ще измисли Пог Погба?

 

В края на август Пол Погба даде положителна проба за тестостерон след мача между Ювентус и Удинезе, в който дори не взе участие. Преди дни и вторият му тест се оказа положителен и футболистът е заплашен със спиране на състезателните права за поне 2 години.

Спортист да "изгори" с допинг не се случва рядко, но обикновено завършва със странни обяснения защо се е стигнало дотам.

От щури купони, през заразено месо до... операция за удължаване на пениса и още. Нека си припомним най-безумните оправдания на уличени в употреба на допинг.

Много спортни звезди обожават нощния живот и често биват засичани в най-скъпите клубове. Някои като лекоатлета Денис Митчъл обаче понесоха тежък удар заради това.

През 1998 г. американецът - олимпийски шампион на 4 x 100 м от Барселона 1992, бе хванат с повишени нива на тестостерон. Обяснението му: купонясвал цяла нощ, в която правил секс 4 пъти.

През 2009 г. тенисистът Ришар Гаске успя да съкрати наказанието си от година на близо месец и половина.

Той обясни, че целувал наркозависима, употребяваща кокаин. Експертите приеха сценария за възможен и одобриха молбата на французина.

През 2010 г. златният медалист на 400 м от Пекин 2008 ЛаШон Мерит беше хванат с повишени нива на хормона дехидроепиандростерон сулфат (DHEA). Той заяви, че е попаднал в кръвта му след... операция за удължаване на пениса.