на живо

Г-н Незначителен: На 3 секунди от вечността (ВИДЕО)

Брок Пърди е заобиколен от милионери, но още живее със съквартиранта си

 

Само три секунди го деляха от триумфа в Super Bowl. Липсваше му съвсем малко, за да го постигне. Брок Пърди загуби най-важния мач за сезона, но все пак може да се гордее със себе си.

Професионалният път на този недостатъчно оценен състезател по американски футбол в тима на Сан Франциско Фортинайнърс е впечатляваща житейска история за това как човек никога не бива да се отказва. Пърди със сигурност ще следва същото това правило и сега, когато отборът му се размина на косъм от победа над Канзас Сити Чийфс.

Светът на спортните звезди е пълен с прякори, които спират дъха.

Така например, баскетболистът Джонсън е известен сред феновете като Меджик Джонсън, боксьорът Тайсън е Железния Майк… От друга страна, младият състезател от Аризона Брок Пърди започна своята кариера под псевдоним, който в никакъв случай не всява страх, а тъкмо обратното.

Пърди получи прякора г-н Незначителен.

 

В Националната футболна лига (NFL)професионалната лига по американски футбол на САЩ – така наричат онези състезатели, които по време на годишния драфт се присъединяват последни към състава на лигата.

Пърди попада в редиците на Сан Франциско Фортинайнърс (накратко 49ърс) през 2022 г., като последно попълнение под номер 262.

Историята му можеше да приключи дотук, но две години по-късно се случва нещо, което е трудно за вярване. От един незначителен аутсайдер той се превръща в истинска звезда.

Като централна фигура, младият играч сензационно успя да изведе своя тим до Super Bowl, само на крачка от абсолютния връх.

Всъщност, от успеха го деляха едва няколко секунди.

В крайна сметка това не се получи – в продълженията на мача, с резултат 25:22, Канзас Сити Чийфс надви отбора на Пърди, чиято формация се състоеше от най-добрите играчи.

И все пак той също получи аплодисменти – той, г-н Незначителен, за когото до скоро казваха, че в нищо не е достатъчно добър.

Той, който в сравнение с останалите играчи в тима получава най-ниското възнаграждение.

Той, който е заобиколен от милионери, но сам все още живее със съквартиранта си.

Той, който сред навъсените колоси се откроява със своята усмивка на безгрижно младо момче, което сякаш излиза от залата за танци.

Той, без когото 49ърс никога нямаше да стигнат толкова далеч.

Куотърбекът е най-важната позиция в американския футбол, подобна на генералската в състава на въоръжените сили.

Задачата на този състезател е да направлява играта, да води нападението и да ръководи съотборниците си. Но когато преди две години Пърди за пръв път се присъедини към тима на 49ърс, на тази позиция бе едва 4-ти избор. Можеше ли някой тогава да предположи, че той ще се прослави като знаменитост на Сан Франциско?  

По онова време изглеждаше по-вероятно, че той изобщо няма да си извоюва стабилно място във формацията и ще предпочете да се върне у дома, за да работи в семейния бизнес с джакузи.