на живо

Истории за болка, смърт, велика династия и едно предложение за брак (ВИДЕО)

Любопитното от спорта през погледа на Николета Маданска

 

В спорта има истории, които вдъхновяват. Истории, които забавляват. И такива, които вълнуват до болка.

Такава е историята на един от най-успешните испански треньори Луис Енрике. Баща, който загуби дъщеря си едва на 9 години, но намери сили и смисъл да продължи.

И да каже пред целия свят, че счита себе си за голям късметлия, давайки ни безценен житейски урок в последния епизод на документалния филм, посветен на него.

Във видеото ще разберете повече и за династията Малдини.

 

Трето поколение от легендарната фамилия облече националната фланелка на Италия. След дядо си Чезаре и баща си Паоло, превърнали се в едни от символите на Скуадра адзура, техният наследник Даниел Малдини направи своя дебют за националния отбор.

Той е атакуващ халф и в Италия се шегуват, че изменя на семейните традиции в защита. Даниел има по-голям брат Кристиян, който също беше футболист, но рано прекрати кариерата си, след като не издържа на големите очаквания и тежестта на фамилията, която носи.

Баща им, Паоло Малдини, е един от най-великите защитници на всички времена и истинска легенда на Милан. Аристократизъм, елегантност, футболен интелект, преданост и лидерство в съчетание с пронизващи сини очи, които му отреждат приза за най-красивия футболист на всички времена.

Щастливо женен от 30 години за венецуелката Адриана Фоса. Когато се срещат, тя е актриса и преуспяващ модел, но заради Паоло остава вкъщи и му ражда двама сина.

 

Какво се случва в сектора за овчарски скок? Суперзвездата Арманд Дуплантис направи незабравимо предложение за брак на своята приятелка Дезире Ингланднер, с която са заедно от 4 години и обичат да демонстрират любовта си пред телевизионните камери по време на състезания.

Дуплантис организира специална фотосесия с помощта на скандинавския клон на Vogue, а шведският модел и инфлуенсър Дезире се шегува, че облечени като младоженци, когато атлетът изведнъж пада на колене. Отнема му доста време да намери пръстена и губи дар слово, а по-късно Мондо разказа, че е бил по-нервен, отколкото на олимпийските игри и никога не е бил по-притеснен в живота си.