на живо

Изгаряне на ръката не спря шампионката Антоанета Костадинова

Сребърната медалистка от Токио триумфира на държавния шампионат

Изгаряне на ръка попречило на Антоанета Костадинова да тренира преди държавното първенство по спортна стрелба. То обаче не спря сребърната медалистка от Токио 2020 по пътя към безапелационния триумф.

"Съжалявам, че не можах да се подготвя достатъчно добре за това състезание, защото имах технически проблем, както се казва. Успях да си изгоря ръката и съответно цяла седмица не можех да тренирам изобщо. Затова тук дойдох само на няколко тренировки, което е крайно недостатъчно."

"Готвих и... стават такива неща. Бях бинтована, нямаше как да хвана пистолет. Вече всичко е наред.", сподели Костадинова.

В спора за златото тя се наложи над съотборничката си от СК "Светкавица" Търговище Мирослава Минчева със 17:7 точки. Домакин на шампионата беше хандбалната зала на Национална спортна академия (НСА) в София.

"Една идея е студеничко. Не е температурата, на която сме свикнали, докато стреляме. Иначе състезанието е много приятно. Организаторите са се погрижили всичко да е както трябва, наистина. И обстановката. Всичко е супер. На електронни мишени, което е най-хубавото от цялата работа."

"За мен държавното първенство и изобщо първенствата в България са най-трудните и най-тежките състезания. Тъй като са ми най-отговорни, заради всички тези подрастващи юноши, девойки и въобще хора, които разчитат, че все пак аз трябва да се представя добре."

"Имаш отговорност към конкуренцията. Не, те не са ми конкуренция като цяло. Аз не приемам никой като конкуренция. Ние сме си приятели, дошли тук да се забавляваме. Държавното първенство е състезанието, на което всички се събираме с огромно удоволствие, защото може да се видим. Стари познати, приятели."

"Зимата - декември и до средата на януари, си бях дала една почивка преди старта на новия сезон, защото се очертава да е трудна година с наистина отговорни състезания. Първо сега е европейското първенство, което ще бъде март месец. След това европейски игри имаме. Една световна купа, мисля че ще направим в Баку, тъй като там ще бъде и черешката на тортата - световното първенство."