на живо

Когато сълзите са от яд (ВИДЕО)

Йордан Йовчев, Румяна Нейкова, Христо Христов.... списъкът е прекалено дълъг

Когато сълзите са от яд (ВИДЕО)
 

Божидар Андреев бе спрян от съдиите за медал в двубоя в кат. до 81 кг на световното първенство в Рияд по безмилостен начин. 

На олимпиадата в Токио 2020 неговият съотборник Христо Христов завърши пети при 109-килограмовите. Припомняме, че опитът му на 222 кг в изхвърлянето, който щеше да му осигури отличие, не бе признат от съдиите след дълъг преглед.

От родния щаб подадоха веднага контестация, но тя бе отхвърлена и Христов се размина с бронза в Токио.

Връщаме ви и към още няколко фрапантни случая.

Годината е 2004. Олимпиадата е в Атина. Датата е 22 август. Властелинът на халките Йордан Йовчев се представя блестящо и вдига публиката на крака.

Изпълнението на представителя на домакините Димостенис Тамбакос обаче е оценено с 0.012 повече от това на легендарния българин.

Гъркът не допуска сериозни грешки, но ръцете му треперят, а при приземяването прави крачка назад. Сърцето на Йовчев е на парчета. А най-показателна е реакцията на италианецът Юри Кеки, завършил трети, който вдига ръката на Йовчев, посочвайки го за шампион.

Един от най-бруталните грабежи в цялата олимпийска история засяга пряко друго наше златно име - Румяна Нейкова.

Съперничеството й в гребния канал с Екатерина Карстен е едно от най-паметните за всички фенове на спорта. В Сидни 2000 съдиите присъждат златото на родената в Беларус, но състезаваща се за Германия спортистка.

В Атина 4 години по-късно, Карстен е със сребро, а Нейкова с бронз, но в Пекин 2008 българката решава нещата много преди да пресече фотофиниша и издухва Карстен, която завършва трета.