на живо

Отмениха слалома в Банско заради лошото време (ВИДЕО)

Алберт Попов се движеше на 22-ро място след първия манш

Отмениха слалома в Банско заради лошото време (ВИДЕО)

Слаломът от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско бе отменен заради лошите метеорологични условия.

Първите 31 скиори от заявените по списък 70 успяха да стартират, но за следващите бе невъзможно заради намалената видимост и неспирния дъжд над пистата "Бъндерица" в Банско.

По този начин резултатите на финиширалите няма да се зачитат, а състезанието няма да бъде отлагано за друг ден.

Преди да се вземе решението за канселация, в подреждането водеше олимпийският шампион Клеман Ноел.

В ужасните условия на пистата "Бъндерица" французинът използва максимално ранния си старт, за да даде време от 49.13 секунди. 

Норвежецът Тимон Хауген, който единствен се спусна преди Ноел, постигна второ време, като изостана с 0.27 секунди от лидера. Трето време на 0.38 секунди записа норвежката звезда Хенрик Кристоферсен.

Всички останали скиори бяха на повече от една секунда изоставане от Ноел, включително и лидерът в дисциплината Мануел Фелер, който бе пети на 1.30 секунди. Преди австриеца в класирането бе швейцарецът Лоик Меяр, който е четвърти на 1.04 секунди. 

Най-очакваният от публиката в Банско - Алберт Попов, се движеше на 22-ро място след първия манш. Той изоставаше с 3.59 секунди от Ноел.

Попов не направи груби грешки по време на спускането си, но метеорологичните условия определено му повлияха. Времето над Банско бе много лошо, като от сутринта не спря да вали дъжд, примесен и със сняг. Това намали значително видимостта на всички скиори, особено на тези след 15-и стартов номер.

От дъжда пистата омекна страшно много и след преминаването на 31-ви номер - Били Мейджър от Великобритания, организаторите взеха решение временно да спрат състезанието, което в последствие доведе и до канселирането му.

Специален гост на днешното състезание бе президентът на Република България Румен Радев, който слезе на пистата, за да поздрави Алберт Попов след карането в първия манш.