на живо

Сани Жекова посрещна медалистите от Италия (ВИДЕО)

Надеждите ни в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов се завърнаха от олимпийския фестивал

Топло посрещане зарадва българските медалисти от олимпийския зимен младежки фестивал в Италия. Част от нашата делегация, след които призьорите в сноуборда Андреа Коцинова и Иван Иванов, се завърнаха тази вечер. Една от първите прегръдки бе на доскорошната българска звезда в бордъркроса Александра Жекова, която вече се отдаде на треньорска дейност.

Сред посрещачите бяха още генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който връчи огромни букети на двамата медалисти, родители, треньори и фенове на зимните спортове.

Малко преди младите ни олимпийци в България се завърна и друга наша знаменитост на този спорт Радослав Янков. Двамата с треньора Георги Атанасов са за малко у нас след успешните си стартове на паралелните гигантски слаломи в Канада и преди да се отправят за световното първенство в Грузия.

България спечели рекордните 3 медала на завършилия снощи в Италия олимпийски младежки зимен европейски фестивал. Досега бяхме отвоювали най-много по две отличия от едно издание, а сега младите лъвчета се завръщат с три медала – и трите в сноуборда: сребро за Петър Гергьовски в паралелния гигантски слалом, сребро за Андреа Коцинова и Тервел Замфиров на отборен гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Останалите ни медалисти ще пътуват за други състезания или се прибират у нас с микробуси.

Тагове:

@