на живо

Станимира Атанасова: Историята на Персиян чакаше в тефтера ми повече от година (ВИДЕО)

Едно момче загуби крака си, но оживя, защото съдбата му прати добър човек на пътя. bTV откри този добър човек.

 

Преди седмица ви разказахме покъртителната история на едно щастливо момче - Персиян Еленков. Баскетболистът от националния отбор в колички, който от 5 години издирва своя спасител.

Историята на Персиян поставихме в специалната ни рубрика "Другите шампиони" и прегърнахме мечтата му да открием заедно неговия Ангел хранител.

Човекът, който на 4-и февруари 2018-а, не успява да спаси крака му, НО СПАСЯВА ЖИВОТА МУ.

Персиян мечтаеше да се срещне с човека, минал в онова въпросно утро. Човек, превърнал се в спасител.

По-малко от два часа след излъчването в ефира на 120 минути на историята на Станимира Атанасова, операторът Борис Пинтев и монтажистът Николай Раденков - спасителят е открит!

Спасителят в лицето на доц. СВЕТЛИН ЦОНЕВ - кардиолог в столичната УМБАЛ "Александровска".

Имам навика да си записвам историите, които искам да разкажа. Историята на Персиян винаги стоеше написана най-отгоре на една от страниците, но в продължение на 1 година, все не намирах време да я разкажа. Понякога искрено се ядосвах на себе си, че не действам", разказва Станимира Атанасова и допълва:

"Тази история чакаше в тефтера ми повече от година. Сега се усмихвам - може би пък е трябвало точно в този момент да я разкажем, за да има тази развръзка!

Доц. Светлин Цонев гледа историята по телевизията и разпознава в нея себе си. Реагира мигновено и се свързва с Персиян.

За повечето хора остава въпросът – защо по-рано не е искал да разбере какво се е случило с онова момче, чиито съдби се преплитат преди години.

Това, което помня е, че видях крака, видях тежката катастрофа и едно момче, което ми говореше, и ми говореше спокойно. Не съм си задавал въпроса дали в такива моменти да оставям кординати. В една така ситуация, аз мислех за медицинската част на нещата", казва лекарят.

Следващите му думи, изречени в интервюто специално за bTV, ни хващат за гърлото:

"НЕ ИСКАХ ТОЙ ДА УМРЕ НА МАГИСТРАЛАТА."