на живо

Световен шампион с титлата на турнир в София (ВИДЕО)

Рамил Гулиев над всички на 100 метра

Рамил Гулиев триумфира с титлата на 100 метра на международния атлетически турнир „Нови звезди“ в НСА. Състезаващият се за Турция спринтьор бе най-бърз с 10.60 секунди при силен насрещен вятър.

Зад себе си световният и европейски шампион на 200 м остави втория Слави Мутафов с 10.73 секунди и третия Батухан Алтъташ от Турция с 10.90 сек.

Световният вицешампион за юноши в скока на височина Божидар Саръбоюков спечели титлата в скока на дължина. При силен насрещен вятър състезателят на Хеброс (Харманли) преодоля 7.53 метра. Втори с 6.77 м е Калоян Андонов от СКЛА Михаил Желев, докато трети е Васил Русенов от Локомотив Плевен, който остана с 13 м.

Валентин Андреев от СКЛА Черно море 2005 Балчик пък постигна личен рекорд в хвърлянето на чук. Той записа постижение от 71.75 метра, а то дойде от втория опит. Така за първи път в кариерата си Андреев премина границата от 71 метра.

Никола Михов от СКЛА Добрич зае второто място в хвърлянето на чук с 68.15 м. Трети се нареди Живко Господинов също от СКЛА Добрич с 66.43 м.

Лиляна Георгиева направи успешен дебют на 3000 м стийпълчейз. Тя спечели убедително първото място с време от 10:54.21 мин. С този резултат тя излезе на десето във вечната ранглиста на България.

С турнир „Нови звезди“ се слага началото на лекоатлетическия сезон в България. Участието си все още не са открили Тихомир Иванов, Мирела Демирева и Габриела Петрова, които са големите ни звезди в леката атлетика.