на живо

Трайчо Боксьора се завръща там, където му счупиха ребро (ВИДЕО)

Излиза за трета победа на професионалния ринг

 

Трайчо Георгиев се завръща на ринга! Боксьора от Люлин, както е по-известен той, си уреди нов мач в Дъблин.

На 9 февруари българинът ще опита да заличи неприятните спомени от последната си битка в ирландската столица - в началото на април миналата година, когато загуби от местния любимец Сийнън Кели и си тръгна със счупено ребро след само два рунда.

"Винаги е имало загуби. Както Мохамед Али, така и Майк Тайсън. И моята загуба, която е била, изобщо не съжалявам.", заяви Трайчо пред нашата камера.

Сега предизвикателството пред Боксьора се казва Глен Бърн, за когото това ще бъде едва втори мач. Той дебютира на 3 ноември - с успех по точки над друг ирландец - Алън Уайт.

 

Георгиев има 2 победи и 6 загуби в професионалния бокс. Последният му мач - срещу италианеца Тициано Барилоти в края на 2023 г., завърши с поражение. До него обаче се стигна не заради превъзходство на съперника, а след травма в ръката, получена от Трайчо още във втория рунд.

Мачът беше част от програмата на боксова гала в Рим. 31-годишният Трайчо не беше участвал в двубой от края на юли, когато отстъпи пред Дилян Лазаров в Свети Влас.

Той се надява на нов сблъсък като този с милиардерския син и Youtube звезда Рашид Беласа, когото победи в мач, подгряващ галавечерта на Олександър Усик - Антъни Джошуа в Джеда (Саудитска Арабия) в края на месец август миналата година.

Георгиев отлетя за Саудитска Арабия благодарение на служителите в районното управление на столичния кв. "Люлин", които се смилиха над него. Тогава Георгиев беше счупил носа на свой съсед.

"За България и за жената! Тоя ако не го биеш, спирай с бокса!". Припомнете си във видеото как треньорът му Аспарух Георгиев мотивира Боксьора за историческата победа в Саудитска Арабия.