на живо

Ужас на леда: Звезда остава инвалид след удар в гредата (ВИДЕО)

Все още е трудно да проумея какво се случи, написа Сани Хакала

Ужас на леда: Звезда остава инвалид след удар в гредата (ВИДЕО)

Кошмарен инцидент в женския хокей. Една от големите звезди нв спорта - финландката Сани Хакала, е парализирана от гърдите надолу след жесток сблъсък на леда. Тя изведе като капитан своя клуб HV71 в мач от шведската лига срещу Djurgardens в петък.

Хакала се удари с голяма скорост в гредата и остана неподвижна, преди да бъде изнесена на носилка. Двубоят беше прекратен, а финландката претърпя спешна операция в Линкопинг. След нея лекарите съобщиха ужасна новина - Сани остава парализирана от гърдите надолу, като ръцете й ще останат с ограничена функция.

Самата Хакала публикува емоционален пост в Instagram. "Все още е трудно да проумея какво се е случило. Не разбирам как ударът във вратата беше толкова сериозен, а последствията - толкова големи. Не само че съм принудена да спра да играя хокей, но и може да се наложи да седя в инвалидна количка до края на живота си. Това е реалността, с която опитвам да свикна."

"Разбирам, че сега съм изправена пред дълга и тежка битка с тялото си и пред най-трудния мач в живота ми. Сега трябва да съсредоточа цялата си енергия върху рехабилитацията, за да мога да се възстановя възможно най-добре. Аз и HV71 няма да правим повече съобщения по този въпрос. Маля да проявите уважение към мен и семейството ми."

Хакала има бронзови медали от зимните олимпийски игри през 2018 г. и 2022 г. Тя спечели и сребро от световното първенство през 2019 г.