на живо

"Здрави и силни": Преобразяването на Мурат – едно смело момче с детска церебрална парализа (ВИДЕО)

Как италиански лекар се свърза с Белчо Христов, за да помогне на младежа – четете в епизод 23

"Здрави и силни": Преобразяването на Мурат – едно смело момче с детска церебрална парализа (ВИДЕО)

18 млн. души по целия свят страдат от детска церебрална парализа. В България няма официална статистика, но се смята, че засегнатите от това заболяване са между 3000 и 20 000.

Един от тях е Мурат Ниазиев.

Мурат е на 15 години. Живее във Варна. Роден е с детска церебрална парализа. Висок е 175 см, тежи 65 кг.

Момче, което притежава завиден кураж. Той иска да даде пример на връстниците си, които са с детска церебрална парализа, а и на техните родители.

И този пример би могъл да промени много човешки съдби, защото щом Мурат може, значи могат и други.

Снимка: belchohristov.com

Въпросът е колко силно го искаш, колко си готов да жертваш и има ли кой да те подкрепи у дома.

Мурат иска да докаже и на себе си, че няма невъзможни неща и че той заслужава да се чувства пълноценен, да бъде здрав, да расте силен и със самочувствие.

Мурат обаче има едно огромно предимство – има до себе си безрезервната подкрепа на уникален специалист като Белчо Христов.

В следващите 6 месеца Белчо ще работи с младежа като ще се грижи, както за неговата кондиционна и физическа форма, така и за неговата правилна хранителна програма.

За нея ви разказахме в Епизод 22 на специалната ни дигитална рубрика „Здрави и силни“, която Белчо води всяка събота.

Снимка: belchohristov.com

Епизод 22 за хранителния режим на Мурат Назиев може да изгледате отново тук:

"С Мурат ни предстои 6-месечно предизвикателство, в което неговата цел, а именно – покачване на чиста мускулна маса, трябва да се превърне в план програма от мен, с която заедно да реализираме тази цел", разказва Белчо Христов.

"На всеки 14 дни аз ще следя индивидуално неговото развитие и ще правя корекции по диетата му. Ще бъда много щастлив ако съвместната ни работа с Мурат мотивира още деца с детска церебрална парализа, техните майки и бащи, както и всички хора, които са поставени в неравностойно положение", допълва специалистът по клетъчно хранене и един от най-добрите кондиционни треньори в цяла България.

Броени дни, след като излязоха първите видео материали от началото на тренировките на Мурат и Белчо, отзвукът от това изключително емоционално пътуване на това смело момче и на отдадения на него треньор излезе извън пределите на страната ни.

Д-р Габриеле Трапани – директор на отдела за изследвания и развитие на италианската прочутата марка за хранителни добавки и възстановяване Yamamoto Nutrition е поискал да се запознае с епикризата на Мурат, за да помогне със своя опит какво би било най-полезно за него в процеса на израстване през следващата половин година.

"Безкрайно щастлив съм не само от протегнатата ръка, но и от възможността да общувам като тесен експерт с друг подобен експерт. Ще споделяме опит, винаги съм мечтал за това", коментира Белчо Христов и добавя:

"Бих искал заедно да проучим кои хранителни добавки подобряват драстично когнитивните функции на главния мозък, защото той изпраща сигнали за мускулно съкращение. Искам да завърша този проект успешно, с видими резултати."

Снимка: belchohristov.com

Всички подробности от първия ден на преобразяването на Мурат може да откриете в профила на тийнеджъра на официалния сайт на Белчо Христов: www.belchohristov.com.

Цялата документация и тренировките на Мурат може да прочетете и да изгледате от видеото тук: https://rb.gy/dfsi1