на живо

"Бяхме опозорени. Най-лошата Италия в историята!"

Боли...

"Бяхме опозорени. Най-лошата Италия в историята!"
 

Италианската преса изля гнева си след отпадането на Италия от Евро 2024. Отборът на Лучано Спалети, шампион от последното континентално първенство, бе фигурант на терена срещу Швейцария и загуби още на 1/8-финалите с 0:2.

"Ние сме бавни и мудни! Ние буквално се предадохме на швейцарците от самото начало на мача. Auf Wiedersehen, настоящи шампиони", гърми Tuttosport.

"Достатъчно беше ударът на Дзакани срещу Хърватия, за да мине покрай вратата. Тогава Италия щеше да бъде елиминирана в груповата фаза, но в действителност крайният резултат не беше значително по-различен, защото бяхме елиминирани по също толкова срамен начин", пише Gazzetta dello Sport.

Италия беше елиминирана без да отправи точен удар във вратата, а треньорът Лучано Спалети направи цели шест смени в първия отбор за мача с Швейцария, загубе безславно с голове на Фройлер (37') и Варгас (46').

"Това ужасно отпадане означава началото на непредвидими седмици на всички нива. Вече не можем да кажем колко доверие има в треньора Спалети и президента на асоциацията Гравина. Само Донарума заслужаваше вдигнат палец. Италия чака самолета да се върне у дома и това няма да е приятно пътуване за националния отбор. Милият спомен от "Уембли" и европейското злато през 2021 г. вече е немислим. Спалети напълно се провали", допълва Gazzetta.

Снимка: Facebook

Италианският Tuttosport беше още по-остър с думите си.

"Приключението ни завършва по възможно най-лошия начин. Това е може би най-лошата Италия в историята на големите състезания. Ние сме бавни и мудни! Ние буквално се предадохме на швейцарците от самото начало на мача. Auf Wiedersehen, настоящи шампиони.

Олимпийският стадион в германската столица прие един от най-лошите национални отбори в последно време. Това е още по-лош отбор от този, който не успя да се класира за световното първенство в Катар. Швейцарците изобщо не се страхуваха за победата, точно защото Италия създаде впечатлението, че не трябваше да участва в този мач."

Вестник Corriere Della Sera публикува оценките на всички футболисти и треньора Спалети, които са получили слаба тройка.

"Ди Лоренцо е като син на Спалети, поне във футболния смисъл." Всички с изключение на Донарума, който беше оценен със седем, получиха критики.