на живо

Гари Линекер за Саутгейт: Мисля, че му стига

Белингам вече се мисли за суперзвезда, не смята, че играчите около него са достатъчно добри, твърди бивш ас на Ливърпул

 

Гари Линекер призова Гарет Саутгейт да подаде оставка като селекционер на Англия.

На Евро 2024 британците стигнаха до финала, където загубиха от Испания (1:2). В мача за титлата на предишното континентално първенство "Трите лъва" бяха надиграни от Италия.

"Мисля, че Саутгейт направи достатъчно. Стига му. Това е тежка, изтощителна работа", каза бившият английски нападател .

Договорът на Саутгейт с Футболната асоциация е до 31 декември 2024 г.

 

Бившият нападател на Нюкасъл, Блекбърн и английския национален отбор Алън Шиърър също критикува работата на селекционера на Англия. Той отбеляза, че е разочарован от представянето на отбора на Евро 2024.

"Подозирам, че този мач може да е последният за Саутгейт. Всички сме разочаровани. Да, бихме могли да играем по-красив футбол, по-атакуващ“, каза Шиърър, цитиран от "Дейли Мейл".

Саутгейт стана първият треньор в историята, който губи два поредни финала на европейско първенство.

Снимка: БГНЕС

В същото време бившият футболист на Байер Мюнхен и Ливърпул Маркус Бабел разкритикува Джуд Белингам.

"Не съм сигурен коя позиция би била най-добра за Джуд Белингам. Имам чувството, че вече започва да мисли, че е суперзвезда. И това отношение не ми харесва. Няма да видите това от играчи като, да речем, Букайо Сака или Мусиала.

Що се отнася до Белингам, ако го докоснеш дори малко, той винаги пада. Няма много добър език на тялото, когато нещата не вървят по неговия начин.

Снимка: БГНЕС

Сега е на 21 и всички го уважават, защото той е естествен лидер, но това, което ме притеснява е, че той не смята, че играчите около него са достатъчно добри. Той трябва да покаже своето лидерство на терена и да направи всичко необходимо, за да спечели, но също така да признае, че всеки в отбора е важен.

Белингам знае как да се справя с напрежението - той се присъедини към Реал Мадрид и спечели Ла Лига и Шампионската лига. Но той не прилича на себе си с фланелка на Англия", коментира бившият футболист пред NewBettingOffers.co.uk.