на живо

Голмайсторът на Испания на Евро 2024: Не ме е страх от Джуд Белингам (ВИДЕО)

Дани Олмо е готов за битка

 

Националът на Испания Дани Олмо заяви, че не се страхува от Джуд Белингам преди финала на Евро 2024. В 22.00 ч. тази вечер на "Олимпиащадион" в Берлин, Ла Фурия ще излезе срещу Англия в битката за титлата от шампионата на Стария континент.

"Не смятам, че фактът, че Джуд Белингам е уморен ще му попречи да играе в неделя. Това е финал на европейско. Той е играч, който трябва да бъде следен изкъсо и за него трябва да бъдат взети мерки", заяви Дани Олмо.

26-годишният испанец определено е сред виновниците за класирането на своя тим на финала на Евро 2024. Нападателят на Лайпциг има три гола и две асистенции, което му дава предимство пред Хари Кейн от Англия в спора за "Златната обувка".

Статистиката на бившия играч на Динамо Загреб на турнира в Германия е повече от впечатляваща, тъй като той започна като титуляр в само един от първите си 4 мача в надпреварата.

 

Голът на Олмо срещу Франция на полуфиналите за 2:1 го превърна в първия испанец, разписал се в три поредни мача на европейско.

Петте му голови участия за тима на Луис де ла Фуенте пък са най-многото, създадени от испанец на голям турнир след тези на Давид Силва на Евро 2012 (б. а. - два гола и три асистенции).