на живо

Истински капитан! Собослай плаче за Варга (ВИДЕО)

Тимът на Унгария посвети победата на пострадалия съотборник

Истински капитан! Собослай плаче за Варга (ВИДЕО)
 

Истинските мъже не се страхуват да плачат пред камери, когато имат нужда от това! И такъв е капитанът на унгарския национален отбор Доминик Собослай! 

Футболистът бе свидетел на тежкия инцидент, който беляза мача на тима му срещу Шотландия от груповата фаза на европейското първенство по футбол в Германия. 

В средата на второто полувреме Барнабаш Варга се строполи на терена след сблъсък с вратаря на Шотландия. Наложи се намесата на медицински лица, които откараха нападателя в болница със счупена скула и сътресение на мозъка. За щастие, той е в съзнание и животът му не е застрашен. 

Унгарските футболисти обаче не знаеха това, когато мачът продължи. Видимо притеснени и разстроени, те продължиха да играят и дори отбелязаха гол в края на 10-минутното продължение, който им остави шансове да продължат към осминафиналите на Евро 2024. 

Камерите хванаха Собослай със сълзи на очи, докато отиваше към феновете след срещата. Той беше облякъл наобратно тениската на Варга и при всеки удобен случай я показваше. 

На пресконференцията след срещата капитанът на Унгария заяви, че е бил много изплашен за съотборника си.