на живо

Истински капитан! Собослай плаче за Варга (ВИДЕО)

Тимът на Унгария посвети победата на пострадалия съотборник

 

Истинските мъже не се страхуват да плачат пред камери, когато имат нужда от това! И такъв е капитанът на унгарския национален отбор Доминик Собослай! 

Футболистът бе свидетел на тежкия инцидент, който беляза мача на тима му срещу Шотландия от груповата фаза на европейското първенство по футбол в Германия. 

В средата на второто полувреме Барнабаш Варга се строполи на терена след сблъсък с вратаря на Шотландия. Наложи се намесата на медицински лица, които откараха нападателя в болница със счупена скула и сътресение на мозъка. За щастие, той е в съзнание и животът му не е застрашен. 

Унгарските футболисти обаче не знаеха това, когато мачът продължи. Видимо притеснени и разстроени, те продължиха да играят и дори отбелязаха гол в края на 10-минутното продължение, който им остави шансове да продължат към осминафиналите на Евро 2024. 

 

Камерите хванаха Собослай със сълзи на очи, докато отиваше към феновете след срещата. Той беше облякъл наобратно тениската на Варга и при всеки удобен случай я показваше. 

На пресконференцията след срещата капитанът на Унгария заяви, че е бил много изплашен за съотборника си. 

"Ситуацията беше много сложна. Варга изглеждаше сякаш е загубил съзнание. Бяхме много притеснени за него, защото лекарите се забавиха с реакцията. Сякаш не осъзнаха, че той е в опасност и травмата е тежка. Със счупена скула е", заяви Собослай.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by UEFA EURO 2024 (@euro2024)

Очаква се Варга да бъде опериран в Щутгарт. Той със сигурност ще пропусне мачовете на Унгария на европейското, ако тимът все пак се класира за осминафиналите. 

Кой е Барнабаш Варга?

29-годишният нападател е роден в град Сомбатхей, в западна Унгария. Започва футболната си кариера в школата на местния Халадаш, а дебюта си в мъжкия футбол прави през 2010 г. с австрийския Еберау.