на живо

Изкуствен интелект даде прогнози за четвъртфиналите на Евро 2024

Това ли ще са полуфиналистите?

 

Европейското първенство навлиза в решителната си фаза. Четвъртфиналите на турнира ще се изиграят 5 и 6 юли, а прогнозите се редят една след друга.

В тях се включи и Изкуственият интелект (Al). Нашумелият метод използва машинно обучение и сложни алгоритми, а ето кои, според него, ще бъдат полуфиналистите на Евро 2024:

Испания - Германия, 5 юли, 19:00 ч.

Това ще бъде вълнуваща среща, но според Al, Испания все пак ще спечели с 2:1. “Ла Фурия” демонстрира изключителна мощ в атака и силна защита, с което достигна до четвъртфиналите. Издръжлива и упорита, Германия все пак има силите да се бори в средата на терена. Тази прогноза зависи от способността на испанците да контролират темпото и да използват пробойните в отбраната на съперника.

Португалия - Франция, 5 юли, 22:00 ч.

Аl залага на успех на “петлите” с 2:1 срещу Португалия. Франция може да се похвали с доста достойнства в атака, включително Килиан Мбапе и Антоан Гризман, съчетани с доста плюсове в защита. Въпреки че Португалия показва неотстъпчивост и умения, особено с класата на Кристиано Роналдо, всеобхватната сила на Франция и тактическата гъвкавост се очаква да дадат на тима на Дидие Дешан предимство в този оспорван мач. 

Англия - Швейцария, 6 юли, 19:00 ч.

Въпреки трудното начало на европейското, Англия ще вземе своето след 2:0 срещу Швейцария, смята Al. Според Изкуственият интелект, селекцията от Острова е способна да направи следващата крачка, разполагайки с играчи като Джуд Белингам и Хари Кейн. Дълбочината в състава на англичаните може да им бъде полза. Швейцария може да противопостави на това своята непримиримост, с което да се опита да устои на темпото на противника, който все още не е намерил най-добрия си ритъм.