на живо

Началото на края? Роналдо изигра последния си мач на европейско! (ВИДЕО)

Кога ще се пенсионира португалецът?

Началото на края? Роналдо изигра последния си мач на европейско! (ВИДЕО)
 

Кристиано Роналдо изигра последния си мач на европейско първенство! 

Отпадането на неговата Португалия от Франция след дузпи на четвъртфинал сложиха край на мечтата на един от най-великите футболисти в историята да приключи с кариерата си в националния тим с нов триумф. 

Роналдо изигра 212 мача за Португалия до момента, като това отдавна го нарежда на първата позиция в тази графа. Втори е вече отказалият се Жоао Моутиньо със "скромните" 146 мача. 

Роналдо е и топ голмайстор на Португалия със 130 попадения. След него с 47 е отказалият се от футбола през 2002 г. Паулета. 

Снимка: Reuters

Така че може категорично да кажем, че от 2003 г. насам националния тим на Португалия е в своята ера "Кристиано Роналдо". През този период той успя да изведе тима и до европейската титла от 2016 г. През 2004 г. тимът загуби финала на домашна сцена от Гърция.

През 2019 г. Португалия триумфира в Лигата на нациите. 

На Световно първенство най-доброто представяне на "мореплавателите" с Роналдо в състава е четвъртото място от 2006 г. 

Кристиано прави своя дебют за Португалия на 18 години 6 месеца и 15 дни. Той влиза като смяна на легендата Луиш Фиго в 46-ата минута на приятелския мач срещу Казахстан. 

За първия му гол трябва да почакаме до 12 юни 2004 г., когато той отбелязва във вратата на Гърция в груповата фаза на онова злополучно европейско първенство. 

Снимка: Reuters

На европейски първенство Роналдо се е разписвал 14 пъти в 30 срещи.