на живо

Невероятно! Роналдо дал старт на 11 от грузинците, които го победиха! (ВИДЕО)

11 от грузинските национали се срещнали с португалеца през 2013 г.

Невероятно! Роналдо дал старт на 11 от грузинците, които го победиха! (ВИДЕО)
 

Грузия се оказа голямата изненада на европейското първенство в Германия и в дебютното си появяване на финали успя да излезе от групата. При това по впечатляващ начин - с равенство с Чехия (1:1) и впечатляваща победа над Португалия (2:0) с Кристиано Роналдо в състава.

Всъщност можем да кажем, че носителят на 5 награди "Златна топка" си го просеше! Все пак преди 11 години самият той откри академията, от която са излезли 11 от футболистите на Грузия! 

Връщаме ви в 2013 г. Роналдо, тогава звезда на Реал Мадрид, е специален гост в Тбилиси, където присъства на откриването на академията на местния Динамо. На събитието присъстват още Андрий Шевченко, който тъкмо е приключил с клубната си кариера и тази в националния отбор на Украйна, както и Каха Каладзе - местният любимец, който по-късно ще стане кмет на Тбилиси и министър на енергетиката. 

Роналдо с удоволствие си говори и позира с мъжкия тим на Динамо, а след това и с децата. 

Снимка: Reuters

"Щастлив съм, че съм тук, че раздадох награди на децата. Тази академия е важна за бъдещето на Динамо Тбилиси. Благодаря за възможността да съм тук. Надявам се да помогна на много поколения футболисти. Страхотно е, че съм тук, за да се снимам с децата", казва тогава Роналдо.

Снимка: Reuters

Той обаче не подозира, че се снима с бъдещите национали, които ще вгорчат вечерта му 11 години по-късно!