на живо

От небето Силвия помогнала на Италия да продължи напред на Евро 2024 (ВИДЕО)

Трогателната история на италиански журналист и Лучано Спалети

От небето Силвия помогнала на Италия да продължи напред на Евро 2024 (ВИДЕО)
 

Европейското първенство по футбол в Германия предлага не само футболни страсти, а и трогателни лични истории. Днес ще ви разкажем за журналиста Марко Носоти и селекционера на Италия Лучано Спалети. 

Те са само второстепенни герои. Оказва се, че причината за класирането на Италия за осминафиналите на първенството е... Силвия. За жалост, тя вече ни гледа от небето. 

Силвия е съпругата на Марко Носоти. Той е пратеник на телевизия "Скай Спорт" в Германия и отговаря на италианския национален отбор. Журналистът остави вкъщи своята съпруга Силвия, която от години се бори с тежка болест.

За жалост тя почина след втория мач на Италия срещу Испания (1:0 за Испания). Носоти се прибра набързо до вкъщи за погребението. И след това се върна в Германия, за да работи. 

Лучано Спалети - селекционерът на Италия и близък приятел на журналиста, още преди мача се приближи до Носоти, за да му каже:

"Националният отбор ще продължи напред, спокойно. Ти трябва да се прибереш, да си при жена си"

Снимка: Reuters

Носоти се прибра, когато вече беше късно - Силвия беше починала по време на срещата. Той присъства на погребението и отново пристигна в Германия за мача с Хърватия. Италия успя да се добере до равенство 1:1 с гол в осмата минута на продължението и да си осигури мач на осминафиналите.

След срещата Спалети отново потърси Носоти.