на живо

Разкриха кога ще се пенсионира Роналдо

Черпи вдъхновение от баскетболна легенда

 

Кристиано Роналдо завърши европейското първенство без гол и темата за отказването му от националния отбор отново се прокрадна. Петкратният носител на "Златната топка" обаче има амбиции да бъде в състава на Португалия и за следващото световно, когато ще е на 41 години.

Но кога ще имаме удоволствието за последно да гледаме Роналдо в действие? Отговорът на този въпрос е любопитен и дойде от неочаквано място.

Бившият румънски национал Адриан Муту, който носи екипите на Челси, Ювентус и Фиорентина, разкри какво му е споделил Кристиано по време на срещата им в Саудитска Арабия.

 

Звездата на Ал Насър иска да поиграе в един отбор със сина си Кристиано-младши, преди да окачи бутонките.

Снимка: Reuters

"Това е истинската му мотивация, повярвайте ми! Той иска да играе в официален мач с момчето си и затова не се отказва. И в Ал Насър е напълно възможно да се случи след 1-1,5 г. Ако беше в Реал Мадрид, например, щеше да е доста по-трудно"

Кристиано-младши навърши 14 години на 17 юни. Той върви уверено по стъпките на татко си, като бе част от академиите на грандове като Ювентус и Манчестър Юнайтед, a сега е в Ал Насър.

Вдъхновение за Роналдо е любимият му баскетболист - великият Леброн Джеймс, който също е на 39, а през идния сезон ще играе за Лос Анджелис Лейкърс рамо до рамо със сина си Брони.

Снимка: Reuters