на живо

Роберто Баджо проговори след кошмара

Легендата беше нападнат, ранен и държан за заложник в дома си

AFP
 

Футболната легенда Роберто Баджо говори за първи път, след като беше нападнат и ранен в дома си по време на двубоя между Италия и Испания на Евро 2024.

"Аз и семейството ми искаме да благодарим на всички за любовта, която получихме от вас. Беше изключително опасна ситуация и нещата можеха да приключат фатално.

За огромно щастие получих само няколко шева по главата и много страх. Трябва да продължим напред и да намерим воля да преодолеем страха. Скоро ще се възстановя напълно.", коментира прочутият италианец.

Снимка: AFP

Носителят на Златната топка за 1993 г. и семейството му са станали жертва на обир, при който за държани за заложници.

Плашещата случка се разиграла във вилата на бившия футболист в Алтавила Вичентина. Около 22:00 ч. местно време петима въоръжени престъпници нахълтали в дома.

Баджо веднага скочил да защитава семейството си - съпругата си Андреина и трите им деца, но получил силен удар с пистолет в главата. Това му причинило дълбока рана на челото.

Снимка: Getty Images

Заедно със семейството си той бил заключен в една от стаите, докато грабителите претърсвали къщата за ценни вещи. Пленничеството на Баджо и семейството му траяло около 40 минути. Когато бившият футболист разбрал, че престъпниците са напуснали дома му, разбил вратата и се обадил веднага на полиция и Бърза помощ.

Той бил откаран в близката болница, където получил няколко шева на челото заради удара.