на живо

След операцията: Първа СНИМКА на Барнабас Варга

Нападателят на Унгария е заобиколен от приятели, близки и треньора Марко Роси

 

Първа снимка на Барнабас Варга след ужасяващия инцидент в мача срещу Шотландия и последвалата операция беше разпространена от унгарската футболна федерация. Нападателят изпадна в безсъзнание след сблъсък с вратаря на съперника Ангъс Гън и беше откаран по спешност в болница в Щутгарт.

На кадъра Варга е седнал на леглото, заобиколен от приятели, близки и селекционера Марко Роси.

А бащата на Варга публикува информация, че операцията е минала успешно. "Все още не е ясно след колко време Барни ще бъде изписан, нито колко време ще отсъства от терена.

Не е тайна, че семейството ни преживя кошмарни мигове пред телевизионния екран. Сега обаче вече сме по-спокойни", написа Андраш Варга.

Очаква се футболистът да напусне болницата в сряда (26 юни). Информацията е от д-р Гергели Панич - доктор на клубния тим на Варга - Ференцварош.

"Барни е получил мозъчно сътресение при сблъсъка с вратаря и е загубил съзнание. Успял е да дойде на себе си преди да го качат на линейката. Получил е няколко фрактури на костите на лицето", обясни д-р Панич. 

Унгарските национали успяха да се съвземат и спечелиха срещу Шотландия с гол в 100-ата минута. Тимът може да продължи в следващата фаза като един от третите отбори с най-добри показатели.