на живо

Спалети остава треньор на Италия въпреки провала на Евро 2024

До световното през 2026 г.

БГНЕС
 

Италианската футболна федерация ще продължи договора на Лучано Спалети на треньорския пост въпреки слабото представяне на Европейското първенство.

Италия игра под всички очаквания, едвам мина груповата фаза, а снощи беше тотално надиграна от Швейцария на осминафиналите и отпадна.

Това представяне обаче не застраши работата на Спалети. Той ще остане на поста до световното първенство през 2026 г.

"Моята мисия е да направя този отбор още по-млад", каза Спалети.

На този фон критиките към "адзурите" продължават.

"Лучано Спалети спечели Скудетото с Наполи преди година. Титла, която неаполитанският тим не е печелил от времето на Марадона. Толкова чакан триумф, че името на треньора вече е история в град, който живее и диша само за футбол.

Едва 12 месеца по-късно той напуска стадиона с мрачен вид и отговорността на цяла държава на гърба си. Италия си стегна багажа с усещането, че бъдещето е по-тъмно от настоящето.

Той грабна проект, който изтичаше в ръцете на Роберто Манчини , европейски шампион (2021) и извън световното 2022, елиминиран в плейофите от Северна Македония, истински удар за нация, която не беше свикнала с това тип изненади, въпреки че отсъствието му и през 2018 г. сигнализира, че пътят към успеха изтича, че трябва да се погледне в другата посока", пише Marca.