на живо

Стоичков прегърна Мбапе за късмет (ВИДЕО)

Вижте какво му пожела преди полуфинала с Испания на Евро 2024

 

Килиан Мбапе получи прегръдка за късмет от Христо Стоичков преди полуфинала с Испания на Евро 2024.

Камата посети последната тренировка на Франция на Алианц Арена за двубоя. Легендата на родния футбол бе посрещнат топло от капитана на "петлите" и двамата си размениха няколко думи.

Стоичков, който грабна "Златната топка" след САЩ '94, изрази увереност, че Мбапе също ще спечели най-ценната индивидуална награда и му го пожела.

 

Франция и Испания се сблъскват утре от 22:00 ч. в Мюнхен. "Петлите" все още нямат попадение от игрова ситуация на Евро 2024. Максимилиан Вьобер от Австрия си вкара автогол в мача им от първия кръг на групите, същото стори и Ян Вертонген от Белгия в осминафиналите. Мбапе пък се разписа веднъж, но от дузпа - при 1:1 с Полша в основната фаза. 

Суперзвездата на французите обаче е измъчван от травма. Мбапе счупи носа си срещу австрийците и пропусна един мач, а оттогава е неузнаваем, играейки с предпазна маска.

Дали прегръдката със Стоичков ще му е на кадем - ще разберем след малко повече от 24 часа. Макар и да се поздрави сърдечно с новата звезда на Реал Мадрид, Камата със сигурност ще стиска палци за "Ла Фурия Роха".

Стоичков прекара 8 години в испанския гранд Барселона, с който стана шампион на страната 5 пъти - 1990/91, 1991/92, 1992/93, 1993/94 и 1997/98, и вдигна Купата на европейските шампиони (КЕШ) през 1992 г.

Снимка: Getty Images