на живо

УЕФА глобява заради селфитата с Роналдо

Санкции има още за Грузия и Турция

УЕФА глобява заради селфитата с Роналдо

УЕФА наказа организатора на Евро 2024 Германия. Причината са напиращите за селфита фенове, които домакините така и не могат да спрат, когато звездата на Португалия Кристиано Роналдо е на терена.

Хората на Александър Чеферин вече обяви няколко дисциплинарни решения. Те включват и две глоби на обща стойност 20 000 евро за немската футболна федерация.

Според информацията, санкциите са за нарушаване на "реда и сигурността" и за "опазване на терена" по време на мачовете на "мореплавателите" в груповата фаза срещу Чехия и Турция. По време на тези двубои множество почитатели на играта нахлуха на полето, за да се снимат с 39-годишния португалец.

Кристиано Роналдо позира за снимка с 10-годишния Берат по време на срещата срещу Турция, но след това остана видимо разочарован от постоянното спиране на мача и повтарящите се провали на хората, осигуряващи сигурността на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд, да спират ултрасите. След това УЕФА обяви, че ще разгледа случая и ще повиши сигурността по стадионите в Германия.

Снимка: AP
Европейската централа не подмина и сблъсъците между привърженици на Грузия и Турция преди мача им в Дортмунд. По тази причина грузинската федерация бе наказана с 30 000 евро, докато турската ще трябва да плати 25 000 евро.