на живо

"За 58 години Англия има един медал, а Хърватия – три"

Колко важна е йерархията? Ние сме постигнали всичко благодарение на нея, коментира Златко Далич

"За 58 години Англия има един медал, а Хърватия – три"

"Англия е най-скъпият тим, но за последните 58 години имат само един медал от голямо първенство, а хърватите са с три." Думите са на селекционера на Хърватия Златко Далич, който говори преди предстоящия днес от 16:00 ч. двубой с Албания от група B на Евро 2024.

"Бронз, сребро, сребро. Липсва ми само златото. Не е лесно да го спечелиш и не е лесно да стигнеш до финала. Англия има най-скъпия отбор в света, но през последните 58 години са спечелили един медал, а Хърватия - три", прави равносметка Далич.

"Радвам се, че виждам позитивно настроение в отбора. Последният мач не обезсърчи Хърватия и играчите са наясно, че трябва да се представят по-добре. Не трябва да губим фокуса си.

Хърватия иска да се представи добре и да постигне целта чрез качество. Подходът трябва да бъде адекватен от първата минута".

Снимка: Reuters

Колко важна е йерархията? Ние сме постигнали всичко благодарение на нея. Качеството е основното, а уважението и йерархията са на второ място. Ние сме безупречни тук", каза още селекционерът на "ватрените".