на живо

Един български шампион в испанското СуперМото (ВИДЕО)

11-годишният Никола Николаев побеждава, вдъхновен от подкрепата на своето семейство

Запознайте се с един български шампион в испанското СуперМото. 11-годишният Никола Николаев завоюва титлата в клас до 65 куб. см., след като не остави шанс на конкуренцията, спечелвайки всеки един от петте кръга през сезона.

Последният старт се проведе на пистата в Алкарас.

Малкият състезател побеждава, вдъхновен от подкрепата на своето семейство. Баща му Мирослав не крие, че е горд с талантливото си дете.

"Как го насърчаваме? Най-важното е да завърши жив и здрав. Да мисли, когато излезе на пистата. Резултатът сам идва, когато излезе и е настроен психически много добре. Надявам се, че българската федерация по мотоциклетизъм ще наблегне повече на родните школи и този спорт ще стане по-популярен в България.", каза Мирослав Николаев.

Независимо, че е роден в Испания, Никола се състезава за България, защото се гордее, че е българин.

"Доволен съм от постигнатото. Мечтая да стигна до MotoGP, да съм жив и здрав, да печеля повече. До момента имам общо 54 победи. Гордея се, че съм българин и ще продължа да се състезавам за България.", споделя шампионът.

Сега петокласникът е насочил погледа си към испанския пистов шампионат Moto4, който е най-силният в света за деца в този спорт.