на живо

Илиана за отказалите се от ансамбъла: Много е тежко, не е за всеки (ВИДЕО)

Нов 4-годишен мандат за Раева начело на федерацията по художествена гимнастика

 

Илиана Раева беше избрана с пълно мнозинство за четвърти път за председател на Българска федерация художествена гимнастика и за председател на Управителния съвет на централата по време на днешното Отчетно-изборно събрание.

За нея гласуваха 53-а от делегатите, а три бюлетини бяха невалидни. Четвъртият мандат на бившата гимнастичка ще продължи 4 години.

Раева благодари за подкрепата и любовта на всички и каза, че ще продължи да отдава цялата си душа и сърце за българската художествена гимнастика.

За първи път тя пое федерацията на 14 ноември 2012 г.

"Искам да ви благодаря от цялото си сърце. Както многократно съм казвала, работата ми носи най-голямо удоволствие в този живот. Ще дам всичко от себе си, което е нужно. Моля предварително да бъда извинена, ако някъде направя грешка. Наистина ще дам сърцето си, душата си, нашият спорт да продължава да върви в тази възходяща линия. Много ви обичам, за мен е истинско щастие да ви слугувам", бяха първите думи на Раева.

Ето какво сподели Раева след края на Общото събрание:

 

Избори

"Благодаря на колегите, че за четвърти път ме преизбраха. Истината е, че твърде много влагам от себе си и се старая като председател на федерацията. Представихме подробен и задълбочен отчет на нашите клубове за периода 2020-2024 г. Благодаря за доверието на колегите. През този период най-важното е, че спечелихме 260 медала. Огромно постижение! Отчетохме, че нашата федерация има огромно социално значение за България със събитията, които организираме в масовия спорт. Поставихме си още по-големи цели. С цялото си сърце усещам доверието на клубовете. Уважават и ценят това, което се опитвам да правя. Това ми дава изключително много енергия. Изпитвам огромно щастие да работя."

Казусът "Краснобаева"

"Решението за нейното бъдеще ще бъде взето от новия Управителен съвет. Обещетението е с точна цифра, ще го обявим, ако бъде взето като решение. Утре ще насрочим дата за първото заседание на новото ръководство.
Дълбоко вярвам и смятам, че българската художествена гимнастика е институция. Всички трябва да знаят и да уважават тази институция! Ще вземем справедливи решения."

Целите

"И в индивидуалното, и в ансамбъла - ще гоним злато в Лос Анджелис! И двете треньорки - Бранимира Маркова и Весела Димитрова, са на това мнение. Целта е да се открият нови клубове, да се ангажират повече малки деца, които да се занимават с нашия спорт. Нашият спорт възпитава в невероятни качества. Основната ни задача ще си остане елитният спорт."

Ансамбълът

Снимка: Lap.bg

"Върнаха се и си починаха. В Париж не постигнахме начертаните цели. Разбере те...нашият спорт е много тежък. Тренировките продължават между 8 и 10 часа на ден. Тренират в най-тежката възраст - пубертет. Има много предложения да се вдигне границата на девойки и жени. Всяка от тях си е направила своите сметки дали може да издържи още 4 години. Повечето тренираха година и половина...

Снимка: Lap.bg

Много е тежко, не е за всеки това. Не всеки има тази сила да продължи и да издържи на подобно натоварване. Опитах се да ги убедя. Рейчъл Стоянов все още се колебае. Те имат напълно осъществена кариера, не се сърдя на никой. Благодаря им и ги обичам! Весела Димитров е избрала ансамбъла, не мога да гарантирам, че няма да има промени през следващите 4 години. Трябва да станеш аскет, да отдадеш целия си живот на мечтата. Не гладуват, но трябва да справят с болката и контузиите", завърши Раева.

Чуйте още във видеото.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Последвайте btvsport.bg за още новини във VIBER

Още видео и снимки от btvsport.bg и в INSTAGRAM

Още горещи теми от от btvsport.bg и във FACEBOOK