на живо

Новак Джокович е с извънземна хромозома

"Тате, ти си най-добър", спечели финалът на Ноле

Reuters
 
В последните дни напълниха ли ви се главите с Х хромозоми и Y хромозоми? Е, запознайте се с човека, който има  извънземна хромозома. Негово величество Новак Джокович.
 
Световният №2 победи Карлос Алкарас на олимпийския финал в Париж. След два тайбрека, но всъщност резултатът няма никакво значение.
 
Световната икона е първият сърбин, спечелил олимпийско злато. Той участва на пет олимпийски игри и взе бронз на сингъл в Пекин през 2008 г.
 
 
Джокович има 99 титли, от които 40 са Мастърс (рекорд) и 7 финални ATP турнира (рекорд). Само Роджър Федерер (103) и Джими Конърс (109) са спечелили повече турнири.
 
Само петима тенисисти са печелили всички Шлемове и олимпиади. Освен Джокович това са: Рафаел Надал, Серина Уилямс, Щефи Граф, Андре Агаси.
Снимка: Reuters
Извън хромозомите и скандалите в бокса, които пряко засегнаха и нас, най-големият допинг на Ноле беше едни от плакатите на корта - "Тате, ти си най-добрият!"
 
Семейството е най-голямата сила на Джокера и той никога не е го крил.
 
"Сигурен съм, че моят момент ще дойде. Един ден ще донеса злато в Испания. Ще чакам този момент и ще работя за него. Сега трябва да се насладя на среброто. Това също е много готино", каза Алкарас.
Снимка: Reuters
Да, един ден той ще спечели, но сега е моментът на Ноле. Сега и вероятно завинаги!
 
И вместо финал - никой от великите не е правил това, което стори днес шампионът от Париж.

● Роджър Федерер никога не е печелил злато от олимпийски игри.
● Рафаел Надал – няма финален турнир на ATP.
● Пийт Сампрас - няма "Ролан Гарос".
● Иван Лендъл – "Уимбълдън".
● Мартина Навратилова също няма олимпийски медал.
● По времето на Рой Емерсън и Маргарет Корт нямаше финали и Мастърси.