live

Антония Григорова – жената, която пробяга ултрамаратона Ком – Емине

Макар да е професионален спортист – шампион по бягане, ориентиране, ски ориентиране и ски бягане, тя признава, че скоростно преминаване Ком – Емине е по-скоро пътуване към себе си и изпитание на собствените сили

600 километра по билото на Стара планина за 5 дни и 23 часа! Това е постижението на Антония Григорова, която стана първата жена, изминала с бягане маршрута от връх Ком до нос Емине.

Около един милион крачки, среща с изумителни места и гледки, и ново познанство с изключителни хора – така преминаха последните 143 часа от живота на ѝ.

Макар да е професионален спортист – шампион по  бягане, ориентиране, ски ориентиране и ски бягане, тя признава, че скоростно преминаване Ком – Емине е по-скоро пътуване към себе си и изпитание на собствените сили.

„Изключително съм щастлива, но емоциите в последните дни бяха всякакви, болките също са много“, каза Григорова пред bTV.

31-годишната жена смята, че целта е фар, а не само крайна точка или фикс идея. Затова в ултрамаратона цени цялото пътуване и всичко, което то носи. Казва, че без екипа и приятелите, които са я подкрепяли, нямало да се справи в приключението.

Всеки изминат километър, всяка болка, умора и усещане са уроци по пътя, потвърждава и треньорката ѝ Наталия Величкова.

Тази година трима души се включиха в ултрамаратона Ком – Емине. Преминаха гръбнака на Стара Планина през Шипка и Бузлуджа до синия бряг на нос Емине. Това е най-дългият маркиран пешеходен туристически маршрут у нас.

Рекордът за скорост е 4 дни, 13 часа и 5 минути.

Вижте повече във видеото: