на живо

Ализе Лим пред bTV на чист български: Здравейте, България! Гладна съм! (ВИДЕО)

Тенисистката се забавлява с екипа на bTV на олимпийските игри в Париж

 

Ализе Лим блести! Дори да не е на корта, тенисистката знае как да привлича внимание.

Тя е една от водещите на специалните студиа за олимпийските игри на френската национална телевизия, а по време на една от почивките си изненада екипа ни с широка усмивка и желание да научи български.

"Гладна съм!", знае вече Ализе, като уточнява, че това е любимата ѝ дума. 

Научихме я още на "Здравейте" и "Довиждане". И нямаше как да пропуснем най-пикантната тема - Григор Димитров.

Наскоро двамата бяха засечени да си тръгват заедно от парти в Монте Карло, а Ализе беше видяна на трибуните по време на мач на българския тенисист. Наложи се и двамата да обясняват, че са само добри приятели.

 

"Срещнах Григор в академията на Патрик Муратоглу преди много години. Той беше бебе, всички бяхме бебета. А там бяхме като в голямо семейство. Винаги обядвахме заедно, забавлявахме се. Той е страхотен тенисист. Сигурна съм, че има много фенове в България. Той е добър пример и вдъхновение за много тенисисти, а и за мен. Надявам се кракът му да е по-добре и да спечели много мачове в Америка", усмихва се Ализе.

 

Снимка: Reuters

Тя разкрива още, че не е сложила окончателен край на тенис кариерата си, но пък спортът много ѝ помага в новото поприще.

"Тенисът ми липсва всеки ден, но не съм спирала окончателно. Продължавам да тренирам, играх тук и там на някои турнири, за да не губя връзката. Опитвам се да наваксвам колкото мога. Все още не мога да кажа "Сбогом!". Сега говоря повече с коментаторите, отколкото с атлетите. Но стане ли дума за тенис, тогава говоря с колеги и приятели и е по-лесно да им задавам въпроси", споделя тя и добавя:

"В края на краищата спортът е въпрос на емоции, трудолюбие и това го разбираш. Така че спортът помага. Дори да не е тенис, знам през какво преминават спортистите".

Както всеки мач е непредвидим, така и участието в телевизионен ефир носи своите предизвикателства.