на живо

Бащата на Имане показа акта ѝ за раждане и грамота за 8 март! (ВИДЕО)

"Тя е моето малко момиче!", заяви Амар

 

Амар Хелиф живее в Тиарет - градче в северната част на Алжир. Там той отглежда своето семейство, кара "Лада" и гледа олимпийските игри. 

Дори в тежките услови, които се случва това, той не спира да се вълнува. Защото на боксовия ринг е дъщеря му Имане Хелиф. Именно тя бе набедена за мъж и попадна с големия скандал, който беляза Париж 2024! 

"Имане Хелиф е шампионка на Алжир, слава на Бога. Да имам такава дъщеря за мен е чест, тя е шампион, донесе ни слава! Подкрепям я и се надявам да спечели медал в Париж и да развее алжирския флаг. Атаките срещу нея са неоснователни. Не е честно! Имане е едно малко момиченце! Тя обича спорта и спортува, откакто беше на 6. Тогава играеше футбол", категоричен е татко Хелиф.

Снимка: Reuters

Пред репортерите на "Ройтерс" Амар показа снимки от детството на Имане и документ - нейния акт за раждане.

 

"Това е официален документ! 2 май 1999 г., Хелиф Имане, женски пол. Написано е тук! Може да го прочетете! Този документ не лъже! Регистриран е през 1999 г. Хората, които лъжат и водят тази грозна кампания срещу нея, са врагове на Всевишния. Ето го документът от 1999 г., че тя е родена", ядосва се Амар. 

Снимка: Reuters

"Ето и грамота, която президентът ѝ връчи за 8 март", показва той на стената.

 

Имане Халиф и Ю-Танг Лин станаха обект на грандиозен скандал на олимпийските игри в Париж! 

Той бе предизвикан, след като алжирката отказа противничката си от Италия само 45 секунди след началото на мача. Стана ясно, че двете набедени боксьорки са се провалили на два ДНК теста и имат мъжки хромозоми, но Международният олимпийски комитет ги допусна до Игрите.