на живо

Боряна Калейн или просто Кралицата!

Сребърната медалистка от Париж 2024 получи ново прозвище, благодарение на колежки

Lap.bg
 

Боряна Калейн приключи спортната си кариера по възможно най-добрия начин - с олимпийско сребро! 

Единствената българка в индивидуалния финал на художествената гимнастика в Париж се окичи с медал и ново прозвище - Кралицата. 

Дадоха ѝ го не фенове и коментатори, а другите гимнастички, което го прави още по-ценно! 

Всичко започна от президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя избяга от познатия си стил и в социалните мрежи само обяви: "Честито, България! Кралица Боряна!".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ilianaRAeva (@ilianaraeva63)

 

Почитателите на красивия спорт бързо възприеха новото прозвище на Калейн и я поздравиха в социалните мрежи. 

Очаквано най-емоционални бяха близките ѝ приятелки, с които тя делеше дълги години един килим. 

 

Мадлен Радуканова - олимпийската шампионка с ансамбъла в Токио 2020, написа: "Скъпа, Бубе, приятелко любима, ти си герой и великан….Направи го. Победи себе си и победи целия свят. Сигурна бях, че ще спечелиш, просто нямаше как трудът ти и всичко зад него да не се възнагради в точния момент. За всички 18 години, които се познаваме и сме приятелки, винаги си била по-добрата, винаги съм ти се възхищавала и ти беше човека, който ми помагаше да вървя напред, да бъда още и още по-добра, за да следваме заедно мечтите си. Благодаря ти!"

Стефани Кирякова, също от Златния ансамбъл, добави: "За нея нямаше умора, болка или нещо, което да я отдалечи от целта ѝ. В този ден разбрах със сигурност, че ще спечелиш олимпийски медал, защото притежаваше нещо много рядко. Тогава ми послужи като пример и вдъхновение, а на следващата сутрин беше отново на тренировка"

Капитанът за Златните момичета Симона Дянкова бе категорична, че последното съчетание на Боряна в Париж е била най-дългата минута и половина в живота ѝ.

Снимка: Lap.bg

Ерика Зафирова бе категорична, че Боряна първо е победила себе си, а след това целия свят!

Снимка: Lap.bg

Невяна Владинова я определи за Великан!