на живо

Церемонията по закриването става "Мисията невъзможна"

Какво да очакваме този път от режисьора Тома Жоли?

Reuters
 

Преди 17 дни станахме свидетели на една от най-обсъжданите церемонии по откриване на олимпийските игри в Париж. Предложи ни я режисьорът Тома Жоли, който много смело крачеше по бръснача на крайностите и дори предизвика реакцията на православната и католическата църкви. 

Днес (11 август) предстои да видим какво е подготвил той за церемонията по закриването. Тя ще се състои на "Стад дьо Франс", като началото ѝ е 22:00 ч.

Снимка: Reuters

Българската делегация ще бъде предвождана от шампиона в борбата Семен Новиков и сребърната медалистка в художествената гимнастика Боряна Калейн. 

Този път церемонията носи заглавието "Рекорди". В нея режисьорът обещава да покаже френската креативност, която постепенно ще премине в холивудско шоу, защото през 2028 г. Лос Анджелис ще бъде домакин на олимпийските игри. 

 

В този ред на мисли знаем със сигурност, че по време на церемонията ще видим Том Круз. Американският актьор, известен с ролите си в поредиците "Мисията невъзможна" и "Топ Гън" е в Париж и от няколко дни медиите в страната се надпреварват да търсят подробности за участието му. 

Снимка: Reuters

Засега се знае, че той ще изпълни каскада по време на предаването на олимпийското знаме от кметицата на Париж Ан Идалго към кметицата на Лос Анджелис Карън Бас.

След страхотното изпълнение на Селин Дион на откриването, този път музикалната част е поверена на Били Айлиш и групата "Ред Ход Чили Пепърс". 

Снимка: Reuters

Очаква се изявления да направят президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах и на Франция - Емануел Макрон.