на живо

Деси Ангелова е на полуфинал в Париж! (ГАЛЕРИЯ)

Българката продължава битката си за олимпийски медал

 

Десислава Ангелова продължава в битката за медалите на олимпийските игри в Париж! 

Родната представителка в скифа завърши трета в своя четвъртфинал и така намери място сред 12-те най-добри, които ще гребат отново в утре (31 юли).

Ангелова измина дистанцията от 2000 м за време 7:41,25 минути. Още от началото тя зае трета позиция и не я изпусна до финала. Преди нея се наредиха единствено Тара Ригней от Австралия (7:30,57 минути) и Кара Кохлер от САЩ (7:34,96 минути).

Именно първите 3 от всеки от четирите четвъртфинала се класират напред в борбата за отличия. 

 

За Ангелова това е дебют на олимпийски игри. 26-годишната плевенчанка завърши на пето място на европейското първенство преди няколко месеца. На същата позиция беше и на световното през 2023 г.

Снимка: Lap.bg

Скифът при дамите може да се определи като една от успешните дисциплини за България заради легендарната Румяна Нейкова. Тя продължава да държи световния рекорд с време 7:07,71 минути, поставен на световното първенство в Севиля, Испания през 2002 г. 

 

Една от най-успешните български спортистки има пълен комплект олимпийски медали в скифа - златен (Пекин 2008), сребърен (Сидни 2000) и бронзов (Атина 2004), а също така е и двукратна световна шампионка. 

Снимка: Lap.bg

На Игрите в Сеул 1988 друга българка - Магдалена Георгиева, печели бронз. 

Ето и цялата програма на българското участие в четвъртия състезателен ден на Игрите в Париж: