на живо

И тя се разплака: Халиф сломи унгарка, грабна медал (ГАЛЕРИЯ)

Набедената за мъж алжирка напусна разплакана ринга след победата

 

Скандалната боксьорка Имане Хелиф победи унгарката Ана Лука Хамори в четвъртфинален сблъсък до 66 кг и вече има гарантиран минимум бронзов медал. Алжирката, набедена за биологичен мъж, е поставена под №5 в своята категория.

В първия кръг Хелиф се нуждаеше от само 46 секунди, за да откаже италианката Анджела Карини. Тогава съперничката й се оплака, че никога не е понасяла по-силни удари.

Сега Имане получи мощна подкрепа от алжирска агитка в препълнената боксова зала в Северен Париж. Тя се отплати на сънародниците си с победа, която обаче не дойде особено лесно.

В самото начало алжирката пласираше точни удари и държеше унгарката на разстояние. Реферът обаче й отне точки заради попадение в тила на съперничката.

 

Хамори завърши на ниво първия рунд, а размяната на гръмотевични удари продължи и във втория. Все пак и петимата съдии отчетоха предимството на Хелиф. Третата част предложи още по-ожесточена битка, като боксьорките два пъти се озоваха на пода като в двубой по борба.

След като ръката й беше вдигната, Хелиф напусна ринга разплакана. Хамори демонстрира класа, като въпреки поражението прегърна опонентката си и я поздрави.